maandag 11 januari 2016

Petitie "Wereldvredesbond" aan Koning Willem-Alexander vandaag online




Noot vooraf: De vandaag ondertekenbaar geworden petitie t.b.v. de Wereldvrede aan Koning Willem-Alexander, hier voorzien van twee links, zal op woensdag 13 januari voor het paleis op de Dam tussen 1 en 2 uur worden voorgelezen en toegelicht. (Update: intussen gebeurt).  De petitie luidt als volgt:
Dit vredesinitiatief met "De Tuin der hemelse vreugde" van Jeroen Bosch als boegbeeld is een project van de Willehalm Ridderorde van het Woord (i.o.) t.b.v. het door Rudolf Steiner (1861-1925) onder de mensheid gebrachte Nieuwe Christendom middels zijn wetenschap van de Graal, oftewel antroposofie.

Wij
Mensen van goede wil zijn ervan bewust dat er dringend behoefte is aan nieuwe vredesinitiatieven.

Constateren
In 2014 werd Uwe majesteit een petitie aangeboden om de Staten-Generaal een wetsvoorstel in te dienen om een Willehalm-Ridderorde van het Woord in te stellen ten einde de huidige, onrechtvaardige wereldeconomie om te vormen op basis van Rudolf Steiners cursus Wereldeconomie. Uitgebreid tot het bevorderen van "Het Nieuwe Christendom", ligt de petitie intussen bij de Kanselarij der Nederlandse Orden, zonder dat er enig inhoudelijke reactie is gekomen.

En verzoeken
Uwe majesteit om t.g.v. de door U op 12 februari as. te openen Jeroen-Bosch tentoonstelling in het Noord-Brabantse museum in te gaan op de aan U op 5 januari jl. opgestuurde Open brief onder de titel "Wereldvredesbond van Oases der Menselijkheid" die als nieuwjaarstoespraak en vrije bijdrage aan de viering van het Bosch-500 jaar op 6 januari voor uw paleis op de Dam bij de Kerstboom deels uitgesproken, en op 8 januari in het Willehalm Instituut te Amsterdam werd afgerond.

Noot achteraf: Bovengenoemde toespraak is hieronder op deze blog te lezen, de petitie kan hier ondertekend en doorgegeven worden. 
Contactpersoon: Robert Jan Kelder, info@willehalm.nl
Intussen is een tweede petitie opgemaakt die net als de eerste petitie op 2 februari, het Feest van de Presentatie van de Heer in de tempel van Jerusalem (Maria-Lichtmis) aan de koning zal worden ingediend. Deze petitie luidt: "De tuin der Hemelse vreugde van Jeroen Bosch moet terug naar Nederland! en is hier te lezen. En opname van de voorlezing van beide petities tijdens de twee aflevering van het Wereldvredecollege op de Dam van 13 januari is hier op YouTube te zien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten